Divendres 30, presentació del llibre sobre la “Marxa de la Llibertat” del 1976

El proper divendres, 30 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre, al recentment inaugurat local de l’Espai Òmnium (delegació d’Òmnium Cultural Bages, carrer de Sobrerroca, 38 de Manresa), tindrà lloc la presentació del llibre Poble català, posa’t a caminar: 40 anys de la Marxa de la Llibertat (Angle Editorial, 2016).

Hi intervindran Àngel Colom, membre de la columna Lluís Companys de la Marxa de la Llibertat, i els autors del llibre, Josep Calvet i Oriol Luján. Organitza l’acte l’Associació Memòria i Història de Manresa, amb la col·laboració d’Òmnium Cultural Bages.

El llibre rememora el quarantè aniversari d’aquesta mobilització ciutadana que, després de la mort del dictador Francisco Franco, va recórrer més de tres-cents municipis del Principat i dels Països Catalans per reclamar la recuperació de les llibertats democràtiques i el dret d’autodeterminació.

L’obra recupera aquest episodi per a remarcar la rellevància de la lluita de la societat civil catalana, que a través de moviments com aquests van permetre assolir la democràcia. L’obra situa els fets en el context de la transició espanyola i detalla el procés de gestació i organització del moviment. Així mateix, aprofundeix en l’estudi de la repressió policial patida pels participants i posa en evidència les complicitats existents entre les institucions governamentals, la policia i sectors d’extrema dreta, en l’execució de la violència contra els caminants.

Buscar a tot memoria.cat