Divendres 26: es col·loquen 3 noves stolpersteine en record a 3 manresans més deportats als camps nazis

Aquest divendres, dia 26, la vigília del Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, es col·locaran tres llambordes stolpersteine més davant de domicilis de deportats manresans als camps nazis.

 

Ara fa un any a Manresa se’n van posar 21 i va venir a col·locar-les el seu creador, Gunter Demnig. Enguany ell no vindrà a la ciutat i tindrà cura de posar-les el mateix Ajuntament.

 

Els tres manresans homenatjats enguany són Àngel Sánchez López, Rossend Labara Andrés i Fèlix Labara Pena (pare i fill). Tots tres van sobreviure l’infern de Mauthausen.

 

El programa és el següent:

 

– 12:30: Col·locació de la stolperstein del deportat Àngel Sànchez López, al carrer de Folch i Torres núm. 18 (a tocar del Passeig del Riu).

– 13:00: Col·locació de les stolpersteine dels deportats Rossend Labara Andrés i Fèlix Labara Pena, al carrer del Bruc núm. 41, prop de les Dominiques.

– 13:30: Plaça de Sant Domènec. Davant la placa col·lectiva dels noms dels deportats se celebrarà un acte amb els familiars i les autoritats i on hi haurà lectura de textos i una actuació musical.

Alumnes de diferents instituts participaran en els diferents actes i prèviament faran un recorregut per diverses llambordes stolpersteine, acompanyats de Jordi Pons, professor, historiador i membre de l’Associació Memòria i Història de Manresa, que farà una semblança de cada deportat.

 

Podeu veure les biografies de tots els manresans deportats als camps nazis i el reportatge de col·locació de les stolpersteine a Manresa de l’any passat al nostre web: www.memoria.cat/deportats

Buscar a tot memoria.cat