Divendres 21: presentació del còmic “Un republicano español muerto a los 20 años”, de Philippe Guillén

És biògraf de Josep Arnal, que va compartir amb Amat-Piniella l’horror de Mauthausen

 

Divendres vinent, dia 21 de maig, a les 7 de la tarda, a la botiga “2 de piques” (carrer de Sant Miquel 7, de Manresa), tindrà lloc la presentació del còmic “Un republicano español muerto a los 20 años” de Philippe Guillén.

És un còmic que explica la història real del soldat republicà José Asín, que al cap de poc temps de travessar la frontera, va morir en un camp de refugiats francès el 1939. L’obra il·lustra, amb dibuixos impactants, el drama de milers de persones que després de les penalitats del front de guerra, van haver d’exiliar-se per fugir del feixisme.

Philippe Guillén, francès descendent d’una família aragonesa, és arxiver, professor d’Història i dibuixant. És autor de la biografia de José Cabrero Arnal (Josep Arnal), l’amic d’Amat-Piniella, amb qui va compartir l’horror de Mauthausen. Tots dos simbolitzen el personatge de l’Emili, de l’obra K.L. Reich. José Cabrero Arnal va ser el creador de Pif, una de les icones de la historieta francesa.

“Un republicano español muerto a los 20 años” serà presentat per l’Associació Memòria i Història de Manresa. El llibre ha estat editat per l’editorial Alda Talent, i ha comptat amb la col·laboració de l’Amical de Mauthausen i La Bolsa de Bielsa.

 

Buscar a tot memoria.cat