Diumenge, al Conservatori: “Claudia”, teatre-documental sobre els fills dels desapareguts d’Argentina

La Companyia de La Conquesta del Pol Sud portarà aquest diumenge, 12 de març a les 18h, al Teatre Conservatori l’obra de teatre ‘Claudia’, dirigida per Carles Fernández Giua i interpretada per Claudia Victoria Poblete Hlaczik, que explica la seva pròpia història de filla d’argentins desapareguts durant la terrible dictadura.

 

La Conquesta del Pol Sud, que ja va portar a la Sala Petita del Kursaal la història de la jove afganesa ‘Nadia’, torna ara per presentar un muntatge que combina llenguatge teatral i investigació periodística amb la història de Claudia Victoria, una enginyera de sistemes que viu a Buenos Aires i que, amb 22 anys, va descobrir que havia viscut una vida inventada amb uns pares que, de fet, no eren els seus. El seu cas va marcar un punt d’inflexió a l’Argentina, ja que va suposar el principi del final de la impunitat dels comandaments militars.

 

L’experiència vital de la Claudia arriba a escena en forma d’un relat -conduït per ella mateixa– que interactua amb imatges documentals i material procedent de la investigació de la companyia al nord de l’Argentina. En acabar la funció l’Escola de l’Espectador oferirà un col·loqui amb la protagonista.

 

Més informació al web del Teatre Kursaal: www.kursaal.cat

 

Vídeo “Clàudia”: www.youtube.com/watch?v=lWObh3Nlw_I

Buscar a tot memoria.cat