Diumenge 5 de maig: la vida de Neus Català Pallejà a Cineclub Manresa

Imatge de la notícia

Aquest diumenge 5 de maig, a la sessió de Cineclub Manresa es projectarà la pel·lícula “Un cel de plom” dirigida per Miquel Romans. Es tracta de l’adaptació del llibre de Carme Martí sobre la vida de Neus Català, feminista i republicana, que va ser presonera dels nazis i enviada a treballar en una fàbrica de producció d’armament militar a Txecoslovàquia. Tota la seva vida fou un compromís per la justícia social, contra la dictadura franquista i el feixisme, pels drets de les dones i per la memòria de les deportades als camps nazis. (Vegeu: “Personatge del mes: Neus Català i Pallejà (1915-2019). Supervivent dels camps de concentració nazis”, pàgina web elaborada per l’equip educatiu de Memoria.cat).

El director de la pel·lícula, Miquel Romans, participarà en la sessió amb una presentació de la pel·lícula i al col·loqui posterior, que es farà, com és habitual, l’Espai Plana de l’Om a les 18.30 h. L’entrada és gratuïta i no cal reserva prèvia.Cineclub i l’Ajuntament de Manresa organitzen aquest acte amb la voluntat de sumar-se a la commemoració del 5 de maig, ‘Dia d’Homenatge als espanyols deportats i morts a Mauthausen i en altres camps i a totes les víctimes del nazisme d’Espanya’.

L’acte és organitzat per l’Ajuntament de Manresa i Cineclub Manresa i compta amb la col·laboració de la Fundació Neus Català i l’Associació Memòria i Història de Manresa i el suport de la Diputació de Barcelona.

Vegeu més informació en aquesta nota de l’Ajuntament de Manresa

 

Buscar a tot memoria.cat