Diumenge 19, reconeixement a les víctimes dels bombardeigs sobre Manresa i inauguració de l’exposició “Catalunya bombardejada”

Aquest diumenge, 19 de gener, a les 13:00 h, a l’interior del refugi antiaeri del Grup Escolar Renaixença (carrer del Canonge Montanyà) se celebrarà un acte commemoratiu i de reconeixement a les víctimes dels bombardeigs de l’aviació franquista sobre Manresa, que ara fa 75 anys van produir la mort d’un mínim de 35 persones.

A continuació  s’inaugurarà l’exposició Catalunya bombardejada. 75è aniversari dels bombardeigs a la població civil i a les infraestructures catalanes, produïda pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

L’exposició s’acompanyarà de quatre plafons de l’exposició Bombes franquistes sobre Manresa, amb textos de Joaquim Aloy i Pere Gasol, produïda pel Museu Comarcal de Manresa l’any 2008.

Les dues mostres es podran visitar dins el refugi fins al 14 de febrer en els següents horaris: els dijous, de 19:00 a 21:00 h; els dissabtes, de 18:00 a 20:00 h; i els diumenges, d’11:00 a 14:0 h. Els divendres, d’11:00 a 14:00 h, s’obrirà per a centres educatius o grups concertats que es poden posar en contacte amb la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa (tel.93 875 34 10).

L’acte institucional consistirà en uns parlaments a càrrec de l’alcalde de Manresa i el director del Memorial Democràtic, i en la lectura d’un poema amb acompanyament musical per part d’alumnes del Conservatori Municipal de Música de Manresa.

Amb motiu de la commemoració també s’instal·laran plaques informatives i de senyalització als refugis antiaeris de la Renaixença i de la plaça Europa.

En el decurs de les properes setmanes es portaran a terme diferents actes més sobre aquests fets històrics, com podeu veure al programa.

Els actes han estat organitzats de manera conjunta per l’Ajuntament de Manresa, el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Memòria i Història de Manresa, Manresana d’Equipaments Escènics i El Galliner, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i la Biblioteca del Casino.

Buscar a tot memoria.cat