Diumenge 19: “1939, l’abans i el després”. Itinerari guiat per espais transformats per la guerra

Dins dels diferents actes del Dia Internacional dels Museus, que se celebraran el proper cap de setmana, el diumenge dia 19, a les 12:00, s’organitza un itinerari guiat per escenaris que expliquen la transformació de Manresa abans i després de la Guerra Civil i que anirà a càrrec de Josep Alert i Joaquim Aloy (de l’Associació Memòria i Història de Manresa) i Francesc Vilà (director del Museu Comarcal de Manresa).

 

L’itinerari s’iniciarà a l’Espai 1522 (Plaça de Fius i Palà), a prop de la desapareguda església de Sant Pere Màrtir, on parlarem de la destrucció del patrimoni religiós durant la guerra. Visitarem el magatzem del Museu Comarcal (plaça de la Reforma), que conté restes d’edificis enderrocats. Anirem a la baixada de la Seu, des d’on explicarem l’esforç per salvar el patrimoni manresà i per acollir els refugiats de guerra. Arribarem a la passera de Sant Ignasi, on recordarem les obres públiques del període republicà. Finalitzarem al Claustre del Museu Comarcal, on contemplarem un recull de peces i exposicions que ens permetran reflexionar sobre l’abans i el després del 1939, entre les quals la mostra “K.L. Reich. La veu de l’infern nazi”.

 

Organitzen: Associació Memòria i Història de Manresa, Museu Comarcal de Manresa i Fundació Turisme i Fires e Manresa, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona (Oficina de Patrimoni Cultural) i la Xarxa de Museus Locals.

 

Aquí podeu veure el programa complet del Dia Internacional dels Museus: www.manresa.cat/web/article/5307-dia-internacional-dels-museus

Buscar a tot memoria.cat