Diumenge 17: lectura teatralitzada de “Nits de Barcelona” i altres textos de Josep Maria Planes

Aquest diumenge, 17 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre, dins dels actes de la Festa Major de Sant Mateu de Bages, tindrà lloc una lectura teatralitzada de “Nits de Barcelona” i altres textos del periodista Josep Maria Planes.

 

L’acte s’emmarca dins la celebració de l’Any Josep Maria Planes (1907-1936) i se celebrarà a la mateixa casa pairal de la família. Està adreçat a un públic adult. Hi intervindrà l’escriptor Lluís Calderer, que farà una breu glossa de Planes. Tot seguit, les actrius Laia Oliveras i Àngels Sànchez, dirigides per Fina Tapias, interpretaran diferents fragments del llibre “Nits de Barcelona”. També es llegiran alguns articles signats per Planes.

 

“Nits de Barcelona” (editat l’any 1931) és un retrat de la vida nocturna de la capital catalana moderna i inquieta d’immediatament després de l’Exposició Universal del 1929. Una crònica de societat reflectida a través dels seus locals nocturns, music-halls, cabarets, on no hi falta la música, l’alcohol, la trobada, la conversa, el gaudi i on tot és possible. Planes, un bon coneixedor de la nit barcelonina, la descriu magistralment en aquesta obra.

 

Josep Maria Planes i Martí (1907-1936) és considerat un dels millors periodistes de Catalunya. Precisament aquest dijous, dia 14 de setembre, el quadre de Josep Maria Planes entra a formar part de la Galeria de Manresans Il·lustres.

Buscar a tot memoria.cat