Diumenge 15 de novembre, acte de restitució de la placa d’Àngel Guimerà

El mes de maig passat la nostra Associació va presentar una instància a l’Ajuntament en què es demanava que es restituís la placa      d’homenatge a Àngel Guimerà que es va col·locar el 20 de juny de 1909 i que la dictadura franquista va fer desaparèixer.

La nostra proposta va trobar un ampli suport social i va ser ben acollida per l’Ajuntament, que ha decidit de restituir-la el proper diumenge 15 de novembre, a les 13:00 h. El text de la nova placa dirà: “Manresa i el Bages tributaren homenatge a l’escriptor Àngel Guimerà el dia 20 de juny de 1909. La ciutat renova l’homenatge i, amb aquesta placa, restitueix la que fou retirada per la dictadura franquista”.

Prèviament, a les 12:00 h, al Teatre Conservatori, se celebrarà un acte en record de l’homenatge tributat a Guimerà el 1909. Neus Oliveras glossarà la figura de l’escriptor i Lluís Calderer parlarà de la relació que va tenir Àngel Guimerà amb Manresa. També hi actuaran l’Orfeó Manresà i l’Esbart Manresà, dues entitats centenàries que van actuar en aquella històrica jornada de 1909.

D’altra banda, fins al 13 de novembre es pot visitar a la biblioteca del Casino l’exposició “Centenari de l’homenatge a Àngel Guimerà (1909-2009)”.

Vegeu el díptic del programa.

La informació al Regió7. Es restitueix la placa de Guimerà

 

CRÒNIQUES DE L’ACTE DE RESTITUCIÓ DE LA PLACA A ÀNGEL GUIMERÀ

Regió7. Manresa ret un nou homenatge al poeta i dramaturg Àngel Guimerà

Manresainfo.cat. Manresa recorda l’homenatge a Àngel Guimerà de l’any 1909

Buscar a tot memoria.cat