Diumenge 14, a Barcelona, homenatge als afusellats al Camp de la Bota

Hi intervindrà la filla d’Agustí Soler, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada executat el novembre de 1939

El Memorial Democràtic i l’Ajuntament de Barcelona organitzen, amb la col·laboració de l’Associació Pro-Memòria als Immolats de Catalunya, un homenatge en record de les víctimes republicanes afusellades al Camp de la Bota, tot coincidint amb el 75è aniversari de l’inici de les execucions sistemàtiques.

L’acte tindrà lloc el diumenge 14 de desembre, a les 12:00 h, al peu del monument Fraternitat Fòrum de les Cultures de Barcelona (plaça del Fòrum). Hi intervindran el president i vicepresident de l’Associació Pro-Memòria als Immolats de Catalunya, Pere Fortuny i Lluís Serra, respectivament; la filla d’Agustí Soler i Fosas, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada afusellat al Camp de la Bota el 8 de novembre de 1939, Rosa Soler; l’historiador Joan Corbalán; el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos, i el regidor de Presidència i Territori de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí.

Entre 1939 i 1952, la dictadura franquista executà a Barcelona 1.717 persones, de les quals una trentena eren manresans. La majoria de les víctimes foren afusellades al Camp de la Bota, on actualment hi ha les instal·lacions del Fòrum de les Cultures.

 

Buscar a tot memoria.cat