Dissabte 18: l’exposició “K.L. Reich. La veu de l’infern nazi” arriba a Berga

Aquest dissabte, 18 de març, a les 7 de la tarda, es presentarà l’exposició “K.L. REICH. La veu de l’infern nazi” al Teatre Municipal de Berga.

Es tracta de l’exposició itinerant que va impulsar l’Ajuntament de Manresa i el Memorial Democràtic per a commemorar el centenari del naixement de l’escriptor manresà Joaquim Amat-Piniella (1913-1974) i el cinquantè aniversari de la publicació de la novel·la “K.L. REICH”, l’any 1963, que explica la seva experiència viscuda al camp de concentració de Mauthausen.

La novel·la es considera un dels principals exponents de la literatura concentracionària al costat d’obres d’autors com Primo Levi, Robert Antelme, Imre Kertész i Jorge Semprum.
Presentarà l’exposició Joaquim Aloy, comissari de la mostra (junt amb Josep Alert, Llorenç Capdevila i Àngels Fusté) i president de l’Associació Memòria i Història de Manresa.

L’exposició estarà disponible per a la visita de grups del 20 al 27 de març, amb concertació prèvia a través de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga.

La sol·licitud de les visites es podrà fer al telèfon 93.821.43.33 o a l’adreça de correu electrònic cultura@ajberga.cat.

El mateix dissabte, a 2/4 de 10, la companyia Tràfec Teatre representarà al mateix Teatre Municipal de Berga l’obra ‘Assaig T4’, un espectacle que parteix de l’alliberament dels camps nazis i escenifica el llarg camí que van haver de fer els supervivents per tornar a casa.

Buscar a tot memoria.cat