Dissabte 18: acte de reivindicació, record i homenatge als represaliats pel franquisme

Lectura de textos i participació de membres del Cor Incordis

Manresa serà escenari de la 103 concentració de la Mesa de Catalunya d’Entitats Memorialistes, que des de fa 10 anys reivindiquen els drets de les víctimes del feixisme cada mes i lluiten per la Veritat, la Justícia i la Reparació per a les víctimes del franquisme i la transició.

Després de celebrar les trobades durant 10 anys a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, han decidit recórrer el territori i ja n’han fet a Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Sabadell.

La pròxima trobada es farà a Manresa el proper dissabte dia 18 de maig, a les 12 h., a la Plaça Major, davant l’Ajuntament. Hi assistiran representants de diferents entitats memorialistes.

L’acte consistirà en la lectura de diferents textos relacionats amb les víctimes del feixisme a Manresa (de familiars de les víctimes dels bombardeigs, empresonats, deportats i exiliats). Membres del Cor Incordis acompanyaran la lectura amb els seus cants. L’acte és organitzat per la Mesa de Catalunya d’Entitats Memorialistes i l’Associació Memòria i Història de Manresa.

La Mesa de Catalunya, que declara la seva indignació per la impunitat del feixisme espanyol, defensa “totes les víctimes antifeixistes i als valors democràtics que van representar enfront del terror colpista, botxí insaciable, actor de centenars de milers de crims de lesa humanitat. Ho hem fet sota la pluja, sota el sol cremant, amb fred i amb calor, sempre dempeus, sempre alerta, sempre crítics i contestataris, sempre oberts i solidaris, lligant les reivindicacions de memòria a les lluites actuals per les llibertats i per un futur de justícia social sense horitzons repressius”.

Buscar a tot memoria.cat