Dissabte 15: homenatge a Lluís Companys en el 76è aniversari del seu afusellament. Presentació d’un llibre i un documental sobre la seva vida

El proper dissabte, 15 d’octubre, el mateix dia que farà 76 anys que el president Companys va ser afusellat, es portaran a terme a Manresa dos actes en memòria seva.

A les 7 de la tarda, a la Llibreria Parcir (Àngel Guimerà, 74), es presentarà el llibre de Montserrat Coberó Lluís Companys. Una vida pels catalans. Una mort per Catalunya (Pagès Editors).

L’acte comptarà amb les intervencions de l’autora, de la directora de Pagès Editors, Eulàlia Pagès, i de Joaquim Aloy, president de l’Associació Memòria i Història de Manresa.

També s’hi projectarà l’audiovisual “Lluís Companys, l’home rere el mite”.

L’acte és organitzat conjuntament per la nostra entitat, la Llibreria Parcir i Pagès Editors.

A continuació, a les 8 del vespre, a la plaça de Lluís Companys (confluència carrers Àngel Guimerà i Barcelona) se celebrarà el tradicional homenatge a Lluís Companys, que cada any organitza la Fundació Independència i Progrés, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa.

Hi parlarà Josep Cruanyes, de la Comissió de la Dignitat, i hi actuaran Sílvia Sanfeliu (lectura de poemes) i el cor musical En Clau de Bages.

L’acte finalitzarà amb una ofrena floral per part de les entitats, organitzacions i particulars.

Buscar a tot memoria.cat