Dissabte 10 d’octubre: documental i concert d’homenatge a Teresa Rebull

Aquest dissabte, 10 d’octubre, Manresa homenatja Teresa Rebull (1919-2015), cantant i activista antifranquista, coneguda també per “l’Àvia de la Nova Cançó”, amb un documental i l’espectacle-concert “Amor de la marenda”.

A les 18:00, a l’Auditori de La Plana de l’Om, en un acte obert a tothom, es projectarà el documental “Teresa Rebull. Ànima desterrada”, dirigit per Susanna Barranco.

A les 20:30, al Teatre Kursaal, tindrà lloc l’espectacle-concert “Amor de la marenda”, a càrrec de les veus de Laura Simó, Anna Roig i Raquel Lúa, acompanyades d’una banda de luxe que versionarà en clau actual les cançons de Teresa Rebull. És un espectacle on música i paraula es fusionen amb el fil conductor del jazz i que presenta un vestit llarg i sorprenent a algunes de les cançons més conegudes de Teresa Rebull (com “Mocador d’olor” o “Paisatge de l’Ebre”), i en presenta de noves a partir de textos i poemes inèdits de la pròpia Rebull.

El concert constitueix el pòrtic de la 23ª Fira Mediterrània de Manresa i està emmarcat dins del projecte Música i Exili del departament de Cultura de la Generalitat, amb motiu del centenari del naixement de Teresa Rebull.

Vegeu més informació del concert en aquest enllaç del Teatre Kursaal.

 

Buscar a tot memoria.cat