Dimecres 31 d’octubre, inauguració de l’exposició “La ciutat ferida. Manresa, 1936-1937”

En el marc de les activitats del programa de la segona temporada de l’Espai Memòries, el proper dimecres 31 d’octubre, a les 8 del vespre, serà inaugurada al Museu Comarcal de Manresa (Via de Sant Ignasi, 40) l’exposició “La ciutat ferida. Manresa, 1936-1937”.

Organitzat de manera conjunta per l’Associació Memòria i Història de Manresa, el Museu Comarcal de Manresa i l’Ajuntament, el muntatge ofereix una visió de conjunt de la destrucció del patrimoni religiós durant la Guerra Civil a la capital del Bages i de la posterior instrumentalització que el règim franquista féu del record d’aquesta destrucció.

La mostra -que podrà ser visitada fins al dia 25 de novembre- inclourà un recull d’imatges, documents i diferents entrevistes -en àudio i en vídeo- de persones que van ser testimonis d’aquesta destrucció.

En el decurs del mateix acte -que tindrà la presència del director del Memorial Democràtic, Jordi Palou– serà també inaugurada l’exposició “Art i guerra. Destrucció, espoli i salvaguarda del patrimoni durant la Guerra Civil”, produïda per l’Institut Municipal d’Acció Cultural-Museu de Mataró.

Buscar a tot memoria.cat