Dimecres 27: xerrada telemàtica d’Enric Garriga, president de l’Amical de Mauthausen

El proper dimecres, 27 de gener, se celebra el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. Per aquest motiu, a les 10 del matí, tindrà lloc una xerrada d’Enric Garriga, president de l’Amical de Mauthausen, des de l’Institut Lluís de Peguera.

A la xerrada, titulada “Memòria, deportació, cultura de pau i drets humans”, s’hi podrà accedir telemàticament. La connexió es farà a través de la plataforma jitsi.meet. Cal demanar l’accés al correu de l’Ajuntament patrimonicultural@ajmanresa.cat

L’acte és organitzat per l’Ajuntament de Manresa, la Xarxa Mai Més de municipis contra el Feixisme, l’Amical de Mauthausen, el Centre Flors Sirera i l’Associació Memòria i Història de Manresa.

Se suggereix als centres de Batxillerat del Bages fer una connexió per grup-classe i projectar la conferència a l’aula.

Alhora, des de la Xarxa Mai Més i l’Amical de Mauthausen i sumant-nos a una iniciativa internacional us convidem a participar en la commemoració del Dia Internacional de l’Holocaust amb una acció simbòlica: encendre una espelma, si pot ser davant d’un monument o espai de memòria, fer-hi una foto o gravar un vídeo i durant la setmana del 25 al 30 de gener, penjar-lo a les xarxes socials amb els hastag:

#HolocaustMaiMés

#SiguesLlumEnMigdelaFoscor

#BeTheLightinTheDarkness

#XarxaMaiMés

A Manresa es pot fer l’acció davant la placa dedicada als deportats manresans als camps nazis que hi ha a la Plaça de Sant Domènec, als contraforts del Teatre Conservatori, o a qualsevol de les stolpersteine que es troben als carrers de Manresa i que els reten homenatge permanent.

Podeu trobar totes les stolpersteine a través de l’itinerari audioguiat i al web “Manresans deportats als camps nazis”.

Buscar a tot memoria.cat