Dimecres 18: presentació del documental “Transmissions” al Museu d’Història de Catalunya

 Transmissions, recupera el testimoni de Lluís Sala, un dels darrers supervivents de la Guerra Civil.

Aquest proper dimecres 18 de setembre a les 19h al Museu d’Història de Catalunya, es presenta el documental Transmissions, de Jordi Algué Sala, que explica la història de Lluís Sala, un dels darrers supervivents de la Guerra Civil. L’acte, organitzat pel Memorial Democràtic de Catalunya, és gratuït i obert al públic.
L’acte comptarà amb la presentació del documental per part de Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic, de Martí Marín, professor d’Història Contemporània de la UAB, i de Jordi Algué Sala, director del documental i nét del protagonista. Seguidament, es farà la projecció del documental.
La presentació a Barcelona arriba després d’una sèrie de projeccions per diferents pobles de Catalunya, com Callús, poble natal de Lluís Sala, Súria, Corbera d’Ebre o Manresa, on es va poder veure el passat abril en un acte organitzat per la nostra Associació i Cineclub Manresa. Així mateix, les presentacions pel territori continuaran fins a finals d’any.

El documental

Transmissions recupera el testimoni de Lluís Sala, un dels darrers supervivents de la Guerra Civil. En Lluís Sala té 98 anys i viu a Callús (Bages). Va fer la Guerra Civil a la 27a Divisió, enquadrat en una secció de transmissions i va participar en les principals batalles del conflicte. Posteriorment s’exilià a França on fou internat en els camps de concentració de Sant Llorenç de Cerdans i Septfonds. A partir dels anys 70 es comença a interessar per la guerra i n’acaba fent un dels principals leitmotivs de la seva vida, fins el dia d’avui.
Transmissions és una reflexió sobre els processos de memòria històrica realitzats al nostre país i un homenatge als pioners de la seva recuperació a partir dels anys setanta i vuitanta. Compta amb la participació de destacats historiadors com Joan Villaroya, Martí Marín o David Tormo i revisita els principals espais del conflicte i diversos camps de concentració francesos com el de Septfonds, ara conservats com a lloc de memòria.

“Tot tall de transmissió ha implicat un problema d’identitat”

Més informació del documental:

http://www.transmissions.cat

Tràiler a Vimeo

Twitter: @Transdocumental

Pàgina de Facebook

Buscar a tot memoria.cat