Dimecres 18: acte de reconeixement al prestigiós enginyer, emprenedor, inventor i promotor tèxtil manresà JOSEP NOGUERA I FARRERAS (1903-1990)

El proper dimecres, dia 18 de maig, a les 19h., al Museu de la Tècnica de Manresa (ctra. de Santpedor 55), se celebrarà un acte de reconeixement al prestigiós enginyer, emprenedor, inventor i promotor tèxtil manresà Josep Noguera i Farreras (València, 1903-Barcelona, 1990).

Durant l’acte, l’historiador de Terrassa Manuel Márquez Berrocal parlarà de “Josep Noguera i Farreras i la renovació de la indústria tèxtil”.

Organitzen: Ajuntament de Manresa, Arxiu Comarcal del Bages, Centre d’Estudis del Bages, Museu de la Tècnica de Manresa-Parc de la Sèquia, UPC de Manresa, la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i Associació Memòria i Història de Manresa.

Josep Noguera i Farreras, membre d’una nissaga familiar manresana vinculada al tèxtil, va viure a Manresa del 1907 al 1925, quan va fugir de la ciutat en plena dictadura de Primo de Rivera en ser buscat per la policia. Instal·lat a Manchester com a representant de l’empresa de l’industrial sabadellenc Ferran Casablancas,  es convertiria aviat en un referent internacional de la innovació de la indústria tèxtil.

Josep Noguera va dedicar tota la seva vida a la investigació, experimentació, divulgació, invenció i a la creació de multitud de patents que van revolucionar el món tèxtil internacional. Al llarg de la seva vida va rebre diversos reconeixements, el darrer dels quals el de ser investit doctor “honoris causa” per la Universitat Politècnica de Catalunya el 1989.6/6/1989: Josep Noguera i Farreras és investit doctor “honoris causa” per la UPC, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Terrassa. (Font: UPCommons)

Buscar a tot memoria.cat