Dimarts 30: presentació del llibre “Somnis revolucionaris. De Xile a Gal·les” de l’exiliat xilè José Hernán Cifuentes

Dimarts 30 d’abril, a les 19:30, a la sala d’actes de la Biblioteca del Casino de Manresa (Passeig de Pere III, 27) tindrà lloc la presentació del llibre Somnis revolucionaris. De Xile a Gal·les, amb la presència del seu autor, el xilè José Hernán Cifuentes.

L’acte és organitzat per l’Associació Memòria i Història de Manresa. Hi intervindran també Carme Martín, mestra, i Joaquim Aloy, president de l’Associació.

José Hernán (Tolo) Cifuentes i la seva companya van viure intensament els anys de govern del president Salvador Allende i van treballar incansablement per millorar les condicions de vida de les classes socials més desfavorides i construir una societat més justa. El cop d’estat feixista del general Pinochet va posar fi als seus somnis. Tolo fou expulsat de la Universitat, detingut i torturat. Ell i la seva companya van ser dels primers treballadors del Comité Pro Paz i de la Vicaría de la Solidaridad, les úniques organitzacions on aleshores era possible denunciar les violacions dels drets humans.

José Hernán i la seva família van poder fugir de Xile i el 1977 van tenir la sort de trobar asil com a refugiats polítics al país de Gal·les. Allà van fer amics catalans i a través seu conèixer Catalunya.

El llibre que presentem vol contribuir a recuperar la memòria històrica del període de govern de Salvador Allende i fer memòria de les més de 40.000 víctimes de la dictadura de Pinochet, de les quals moltes encara avui dia continuen desaparegudes.

Buscar a tot memoria.cat