Dimarts 28: presentació de l’espectacle Winnipeg. Divendres 1: representació al Kursaal

El divendres 1 d’octubre, a les 20:00 h, tindrà lloc al Teatre Kursaal de Manresa la representació de l’espectacle Winnipeg, de Laura Martel.

Tres dies abans, el dimarts 28 de setembre, a les 19:00 h, a l’auditori de La Plana de l’Om, Norbert Martínez, director del muntatge, en un acte organitzat pel Galliner, ens parlarà del com i el perquè d’aquest muntatge teatral. Prèviament Josep Alert, de l’Associació Memòria i Història de Manresa, explicarà la importància que va tenir el vaixell Winnipeg per a tants catalans i espanyols que havien fugit del feixisme.

“Que la crítica borre toda mi poesía, si le parece. Pero este poema, que hoy recuerdo, no podrá borrarlo nadie”. Així es referia Pablo Neruda al que ell va considerar una de les seves majors fites: llogar des de França el vaixell Winnipeg, perquè més de 2000 refugiats de la Guerra Civil Espanyola poguessin marxar a Xile a la recerca d’una nova vida.

L’espectacle pretén ser un cant a la llibertat i a l’esperança, donant veu, des d’una mirada actual, a la història de tots aquests exiliats i exiliades que es fan dir «Els fills de Neruda», tot recuperant un fet històric que, a diferència d’altres semblants, sembla haver quedat onejant, perdut, en la fràgil memòria espanyola.

Podeu comprar les entrades per a l’espectacle Winnipeg, del dia 1 d’octubre, en aquest enllaç:

https://www.kursaal.cat/programacio/acte/winnipeg

 

 

Buscar a tot memoria.cat