Dimarts 18: el manresà Joan Sala i Fainé participarà en l’acte de la Via Laietana 43

Cartell de la concentració a Via Laietana.      Joan Sala en la sessió de l’Audiència Memorial celebrada a Manresa el 25/1/2023 (foto de Salvador Redó)

L’acte que organitza cada 15 dies la Comissió de la Dignitat, per reivindicar la transformació de l’actual comissaria de policia de Via Laietana 43 en un centre d’interpretació de la tortura i la repressió, comptarà dimarts vinent, dia 18, amb els testimoniatges del manresà Joan Sala i Fainé i d’Octavi Montagut Cardona.

L’acte tindrà lloc a les 19h., davant mateix de l’edifici de Via Laietana 43.

La reivindicació de la conversió de la comissaria en un espai de memòria ha rebut el suport de nombroses entitats, entre les quals la de l’Associació Memòria i Història de Manresa.

El manresà Joan Sala Fainé va ser detingut en nombroses ocasions durant la dictadura franquista i el primer temps de la transició. El seu testimoniatge sobre les tortures que va patir és especialment colpidor. Al nostre portal, www.memoria.cat, podeu veure l’entrevista que li efectuàrem l’any 2009 i també la seva intervenció en l’Audiència Memorial celebrada l’any passat a Manresa.

Buscar a tot memoria.cat