Dijous 10 de febrer: presentació del llibre “L’horitzó del mar de Buchenwald”, d’Enric Garriga Elies

El dijous 10 de febrer, a les 19 h, a la llibreria Parcir de Manresa (Àngel Guimerà 74), tindrà lloc la presentació del llibre L’horitzó del mar de Buchenwald, d’Enric Garriga Elies, fill del deportat Marcel·lí Garriga, president fins fa poc de l’Amical de Mauthausen i actual membre del Comitè Internacional del Camp de Concentració de Buchenwald.

El llibre serà presentat per l’historiador i membre de l’Associació Memòria i Història de Manresa Jordi Pons Pujol i comptarà amb la presència de l’autor.

L’acte serà a la llibreria Parcir i està organitzat per la mateixa llibreria, Edicions El Cep i la Nansa i l’Associació Memòria i Història de Manresa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa.

Enric Garriga va emprendre la tasca d’escriure aquest llibre com una continuació necessària per explicar (i conscienciar) la seva experiència d’una vida marcada per les crueltats d’un segle sota el testimoniatge directe del seu pare. L’autor adverteix: “Aquest no és, ni vol ser, un llibre d’història, és un llibre de sentiments, d’emocions i d’impressions. Un intent de descriure una història, no la Història, des de la subjectivitat de qui us parla.”

 

 

 

Buscar a tot memoria.cat