Dilluns 27: acte en memòria de les víctimes de l’Holocaust

Aquest proper dilluns, 27 de gener, Manresa celebrarà el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust amb un acte centrat especialment en les dones deportades a Ravensbrück i en dues de les figures més representatives i que ens van deixar l’any passat: Neus Català i Conxita Grangé.

L’acte es farà al claustre del Museu Comarcal a 2/4 d’11 del matí. Alumnes dels centres educatius que participen en els viatges als camps de Gusen i Mauthausen faran diverses intervencions, així com la presidenta de l’Amical de Ravensbrück i el president de l’Amical de Mauthausen i altres camps.

En el mateix acte s’inauguraran les exposicions “CAMPS: CAMINS DE PAU”, al mateix Museu i “ROSTRES DEL MEDITERRANI”, a l’Escola d’Art.

CAMPS: CAMINS DE PAU” és una instal·lació interactiva sobre l’experiència dels camps de concentració cercant paral·lelismes entre la memòria històrica i el moment actual a través de la mirada de fotògrafs de Foto Art Manresa amb l’alumnat que va participar a la visita als camps, i obres del Taller de Gravat de l’Escola d’Art.

L’exposició es podrà veure del 27 de gener al 8 de març de dimarts a diumenge de 10 a 14h i el dissabte també de 17 a 20h

ROSTRES DEL MEDITERRANI” és una proposta artística de l’Escola d’Art de Manresa que respon al projecte de la plataforma Stopmaremortum que recull mes de 450 rostres d’artistes gràfics d’arreu del món que reflexionen sobre la situació que viuen les persones refugiades que intenten arribar a Europa a través de la mar Mediterrània.

L’exposició es podrà veure a l’Escola d’Art de dilluns a divendres de 8’30 a 14h i de 15 a 21h

L’acte és obert a tothom i l’entrada a les exposicions és lliure.

Per cloure aquestes exposicions, el divendres 6 de març, a les 20h hi haurà l’espectacle FADWA a l’Espai Plana de l’Om. És una peça teatral sobre la vida i obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan, escrita per Mar Casas i Clara Garcés.

L’acte i les exposicions han estat organitzats en el marc del Projecte Manresa-Mauthausen pels instituts que participen en el projecte (els instituts Pius Font i Quer, Lluís de Peguera i Lacetània de Manresa, i l’institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós de Bages), per l’Ajuntament de Manresa i el Museu de Manresa, la Casa Flors Sirera, l’Escola d’Art de Manresa i Foto Art Manresa i compten amb la col·laboració de l’Associació Memòria i Història de Manresa, l’Amical de Ravensbrück, l’Amical de Mauthausen i amb el suport del Memorial Democràtic, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

acte en memòria de les víctimes de l'Holocaust

Buscar a tot memoria.cat