Dilluns 20 i dijous 23: una exposició i una taula rodona sobre l’educació durant la República

El proper dilluns, dia 20 de febrer, a les 18 h., al Museu de Manresa, s’inaugura l’exposició “L’Escola, Llum de Llibertat! L’educació durant la segona República”. La mostra es podrà visitar fins al 31 d’agost. Es tracta d’una activitat de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona en format d’exposició dispersa en el territori que es pot veure simultàniament a diferents municipis al llarg de 2023.

La mostra està dedicada a la reforma de l’ensenyament en el període de la Segona República. L’objectiu del nou govern era la creació d’una escola pública, unificada, laica, obligatòria, mixta, fonamentada en els valors de la solidaritat. Amb el convenciment que un estat autènticament democràtic necessitava un poble instruït. Aquí podeu accedir al web de l’exposició.

Com a activitat complementària de l’exposició, el dijous, 23 de febrer, a les 19 h, a la Sala d’exposicions del claustre del Museu de Manresa, se celebrarà la taula rodona “L’Escola, el millor llegat de la República”, sobre el moviment de renovació pedagògica dels anys de la República a Catalunya i a Manresa. Hi participaran Joan Maria Serra Sala, mestre i geògraf, Agnès Torras i Casas, pedagoga i Joaquim Aloy i Bosch, historiador.

Organitza: Museu de Manresa, Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l’Associació Memòria i Història de Manresa.

 

Buscar a tot memoria.cat