Dijous 6: projecció de “La canalla(da) de Sant Felip Neri”

El dijous 6 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre, es projectarà, al refugi antiaeri del Grup Escolar Renaixença, el documental “La canalla(da) de Sant Felip Neri”, que recull testimonis de l’atac aeri que el matí del 30 de gener de 1938 va provocar l’esfondrament del soterrani de l’església de Sant Felip Neri. Hi van morir 42 civils, la majoria nens procedents d’altres zones de l’Estat refugiats al temple. Als nens morts del convent s’hi van sumar veïns i altres ciutadans d’altres àrees de Barcelona.

El documental recull prop d’una desena de testimonis de supervivents que expliquen la seva experiència en aquest sanguinari bombardeig, recordat per molts com un dels pitjors que va patir la ciutat durant la guerra. Els efectes de la bomba que va caure a la plaça Sant Felip Neri són encara visibles a la façana de l’església.

El documental també recull les reflexions sobre la guerra i els bombardejos de nens i joves, actuals alumnes de l’escola situada a la plaça de Sant Felip Neri.

El documental és un encàrrec de la Direcció General de la Memòria Democràtica al col·lectiu Paso a Paso. El guió i direcció són de Pablo Tulián i Nicolás Escobar.

El documental serà introduït per Josep Alert, de l’Associació Memòria i Història de Manresa.

L’acte és organitzat per l’Associació Memòria i Història de Manresa, la Fundació Independència i Progrés, l’Ajuntament de Manresa i el Memorial Democràtic i forma part del programa d’actes per la Commemoració dels 75 anys dels bombardejos de l’aviació franquista sobre Manresa.

Buscar a tot memoria.cat