Dijous 30: Presentació pública de 4 curtmetratges excepcionals inèdits de la Manresa dels anys 60 i 70

Dijous dia 30, a les 7 de la tarda, als Cinemes Bages Centre de Manresa, es projectaran 4 curtmetratges excepcionals inèdits de la Manresa dels anys 60 i 70, filmats per Joan Guitart Clapera, i altres. Els films són propietat de l’Arxiu Comarcal del Bages.

Els 4 curtmetratges són bàsicament sobre les grans obres públiques que es van fer a Manresa durant l’etapa de l’alcaldia de Ramon Soldevila Tomasa, però també sobre la segona visita del general Franco a Manresa que va tenir lloc el dia 1 de juliol del 1966. El contingut dels 4 curtmetratges és el següent:

  • Comiat de l’últim tren del baixador del carrer d’Àngel Guimerà. Arribada al baixador de l’estació de Manresa-Alta. Recorregut a peu per les obres de l’entorn. (6/10/1969). (4’34”)

 

  • Obres de reforma del pont de l’Estació. (1965). (2’10”)

 

  • Obres de pavimentació de la ctra. de Vic, Muralla del Carme, Muralla de Sant Domènec i Ctra. de Cardona, als carrers de Francesc Moragas i Passeig del Riu, la construcció de l’Escola Bages i la piscina municipal i la cobertura de la via dels Catalans a Santa Clara. (1970). (22’15”)

 

  • Segona visita del general Franco a Manresa. (1/7/1966). (4’38”)

 

Els curtmetratges procedeixen del Fons Ramon Soldevila Tomasa de l’Arxiu Comarcal del Bages. Joan Guitart és l’autor del tercer curtmetratge (el més llarg). Dels altres tres no tenim la certesa de l’autoria.

L’entrada a l’acte serà lliure. Es pot reservar la plaça anticipadament al correu memoria@memoria.cat

Podeu veure el vídeo promoció en aquest enllaç

 

Organització de l’acte: Associació Memòria i Història de Manresa

Amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal del Bages, propietària d’aquestes filmacions.

Buscar a tot memoria.cat