Dijous 29: presentació d’un llibre d’Hilari Raguer sobre el manresà Joan Vilar i Costa

El proper dijous, 29 d’octubre, es presentarà el llibre “Joan Vilar i Costa, profeta de la diàspora” d’Hilari Raguer. La presentació anirà a càrrec del mateix autor i de Daniel Díaz Esculies

L’acte, que tindrà lloc a les 8 del vespre al Casal de l’Església de Manresa (carrer de l’Era del Firmat 1), és organitzat pel Centre d’Estudis del Bages, en col·laboració amb la Fundació Independència i Progrés i l’Associació Memòria i Història de Manresa.

El manresà Joan Vilar i Costa (1869-1962) fou escriptor, jesuïta i bibliotecari de l’Institut Bíblic Pontifici de Roma. Durant la Guerra Civil treballà al Comissariat de Propaganda de la Generalitat. Publicà Montserrat el 1938, una rèplica a la carta col·lectiva dels bisbes espanyols de suport a La Cruzada; Als Catalans (1944), on propugnava eleccions lliures i la reconstrucció nacional catalana i Lletres Catalanes (1946), un programa de reorganització de Catalunya i de l’Església Catalana.

A memoria.cat podeu veure en 27 vídeos –un dels quals sobre Joan Vilar i Costa- l’entrevista que membres de la nostra Associació vam efectuar a Hilari Raguer sobre diferents temes de la República, la Guerra Civil i el franquisme:

http://www.memoria.cat/repressions/entrevista-hilari-raguer

Buscar a tot memoria.cat