Dijous 23, presentació del web “Manresans deportats als camps nazis”

El proper dijous 23 de novembre, a les 7 de la tarda, a l’Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa (Via de Sant Ignasi, 40) tindrà lloc la presentació del nou web de l’Associació Memòria i Història de Manresa “Manresans deportats als camps nazis”.

L’acte reunirà familiars dels deportats i comptarà amb la presència de Mireia Plana, subdirectora general de Memòria, Pau i Drets Humans; Plàcid-Garcia Planas, director del Memorial Democràtic; Enric Garriga, president de l’Amical de Mauthausen i Anna Crespo, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa.

El web oferirà informació rellevant sobre els 29 manresans que van ser deportats als camps nazis (amb les seves biografies i fotos personals), dels quals 18 hi van perdre la vida; documentació localitzada en arxius de la Creu Roja internacional, dels camps de concentració nazis, de França i de Catalunya, i fotografies i cartes enviades pels deportats a les seves famílies.

El portal també recollirà àmpliament el procés de col·locació de les llambordes stolpersteine a Manresa -que va portar a terme els dies 25 i 26 de gener d’enguany l’artista Gunter Demnig- i l’acte solemne d’homenatge als deportats celebrat al saló de sessions de l’Ajuntament el dia 27 de gener.

La iniciativa de posar les stolpersteine a Manresa va sorgir del treball de recerca de les alumnes Ariadna Moyano i Alejandra Ibarra, dirigides pel professor Jordi Pons, membre de l’Associació.

Buscar a tot memoria.cat