Dijous 23: lectura dramatitzada sobre Anna M. Martínez Sagi, periodista, poeta, atleta i pionera del feminisme

El proper dijous, 23 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, a l’Auditori de La Plana de l’Om, es podrà veure la lectura dramatitzada “Avui no dormo als teus braços”, que relata la història d’Anna M. Martínez Sagi, activista republicana, periodista, poeta i la primera dona que va formar part de la directiva del Barça.

En esclatar la Guerra Civil es va veure obligada a separar-se de l’amor de la seva vida, l’escriptora i poeta Elisabeth Mulder, i va treballar de reportera al front, abans d’exiliar-se a França.

Va viure a París, va formar part de la resistència durant la Segona Guerra Mundial, va treballar de mestra als Estats Units i va tornar a Catalunya. Els darrers anys de la seva vida els va passar a Moià i finalment a la residència Sant Francesc de Santpedor on va morir l’any 2000 als 93 anys.

Aquesta lectura, interpretada pel Grup de Teatre l’ACR de Fals i dirigida per Francesc Parcerisas Junyent, forma part del projecte “365 dones l’any” del Teatre Nacional de Catalunya. Una vintena de directors de teatre amateur han participat en el projecte i han fet les seves versions per fer arribar les històries arreu de Catalunya.

Buscar a tot memoria.cat