Dijous 21, projecció de “La hora de los valientes” a l’Espai Memòries

Dirigida per Antonio Mercero i protagonitzada per Gabino Diego i Leonor Watling, es podrà veure al Museu Comarcal a les 9 del vespre

En el marc de la programació de la segona temporada de l’Espai Memòries -dedicat enguany a la destrucció del patrimoni en temps de guerra-, aquest dijous, 21 de juny, a les 21:00 h, el Museu Comarcal de Manresa acollirà la projecció de la pel·lícula La hora de los valientes.

Ambientat a la Guerra Civil Espanyola, el film -dirigit per Antonio Mercero i interpretat per Gabino Diego, Leonor Watling i Luis Cuenca, entre d’altres- pren com a base el trasllat a València del fons artístic del Museu del Prado, que les autoritats de la República van ordenar per raons de seguretat.

Manuel, un jove empleat de la pinacoteca, d’ideologia anarquista, s’adona que entre les presses i el nerviosisme dels bombardejos s’han descuidat un autoretrat de Goya. En una situació de desgavell i incerteses -en què la victòria franquista cada vegada es veu més a prop-, Manuel es dedicarà en cos i ànima a protegir aquesta obra oblidada, de la qual se sent responsable.

La sessió ha estat organitzada per l’Associació Memòria i Història de Manresa i el Museu Comarcal, per encàrrec de l’Ajuntament, amb la col·laboració del Cineclub Manresa, en el marc de la segona temporada de l’Espai Memòries.

Buscar a tot memoria.cat