Dijous, 21 de febrer, comença oficialment el centenari de Joaquim Amat-Piniella

La inauguració del conjunt escultòric i un acte institucional marcaran el tret de sortida del programa

Els actes amb motiu de la commemoració del centenari del naixement de l’escriptor manresà Joaquim Amat-Piniella -supervivent de Mauthausen i autor de la novel·la autobiogràfica K.L. Reich– començaran aquest dijous, 21 de febrer, en el marc de les Festes de la Llum.

El programa s’encetarà a 2/4 de 6 de la tarda amb un acte de caràcter popular i obert a tothom: la inauguració -a la terrassa de la Biblioteca del Casino- del conjunt escultòric realitzat per Ramon Oms, a iniciativa d’Òmnium Cultural del Bages i finançat per subscripció popular. L’espectacle inaugural anirà a càrrec de la companyia Gog i Magog, que oferirà un muntatge al·legòric sobre la vida d’Amat-Piniella, que incorporarà dansa aèria, teatre, música i jocs de banderes.

Posteriorment, a les 8 del vespre, la sala petita del Teatre Kursaal acollirà l’acte institucional, coorganitzat per l’Ajuntament de Manresa i el Memorial Democràtic de la Generalitat. La vetllada preveu el lliurament del 13è Premi Amat-Piniella de literatura, parlaments de diferents representants institucionals i, finalment, l’actuació del conjunt Brossa Quartet, que oferirà l’espectacle Músiques de l’Holocaust, adaptat especialment per a l’ocasió amb textos de l’escriptor manresà. Per assistir a l’acte cal recollir prèviament invitacions al Teatre Kursaal.

Podeu seguir tota la informació relacionada amb el centenari de Joaquim Amat-Piniella en aquest web: http://www.lasequia.cat/centenari-amat-piniella/

Buscar a tot memoria.cat