Dijous 2: Quim Torra parla sobre Josep Maria Planes

Aquest dijous, 2 de juny, a les 8 del vespre, al saló de sessions de l’Ajuntament de Manresa, s’enceta oficialment l’Any Planes, en record del periodista Josep Maria Planes i Martí (1907-1936).

En el transcurs de l’acte, Quim Torra, editor i ex-president d’Òmnium Cultural, oferirà la xerrada: “Josep Maria Planes i el món periodístic dels anys trenta”.

Prèviament es lliurarà el IV Premi Josep Maria Planes a l’equip del documental “A la recerca del paradís”, emès a l’espai 30 minuts de TV3 el febrer del 2015. El documental, dirigit per la periodista Anna Teixidor i realitzat per Marc Faro, càmera; Lluís Montserrat, realitzador; i Jèssica Montaner, productora, tracta sobre el viatge de desenes de combatents que han deixat l’estat espanyol per afegir-se a la gihad. Els convocants del premi són la Fundació Independència i Progrés i la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes.

L’Any Planes té com a principal objectiu que l’Ajuntament de Manresa reconegui Josep Maria Planes com a manresà il·lustre.

Buscar a tot memoria.cat