Dijous 19: la història de l’Assemblea del Bages es presenta a Barcelona

El proper dijous 19 de gener, a les 7 de la tarda, el Museu d’Història de Catalunya (plaça de Pau Vila 3, de Barcelona) acollirà la presentació del llibre El pacte per la llibertat. L’Assemblea del Bages (1971-1979) (Zenobita Edicions, 2011), de l’historiador Oriol Luján.

La presentació de la publicació anirà a càrrec del president de l’Associació Memòria i Història de Manresa, Joaquim Aloy. També hi intervindrà Jordi Palou, director del Memorial Democràtic, ens que organitza l’acte.

En el 40è aniversari del naixement de l’Assemblea de Catalunya, El pacte per la llibertat. L’Assemblea del Bages (1971-1979) posa de relleu la transcendència política que va tenir la plataforma unitària bagenca, com una de les delegacions pioneres a Catalunya en la lluita per a l’assoliment de les llibertats durant el final del franquisme i la Transició. A partir d’una investigació històrica inèdita, l’estudi ofereix una anàlisi renovadora de la mirada oferta fins ara de l’Assemblea de Catalunya i recorda la importància que van tenir les reivindicacions populars antifranquistes per a l’arribada de la democràcia, sense descuidar les cessions produïdes.

L’obra va sortir a la venda fa poques setmanes i es va presentar els passats 16 i 17 de desembre a Manresa i Navarcles, respectivament.

Aquí trobareu més informació del llibre: http://goo.gl/2RdJv

 

Buscar a tot memoria.cat