Dijous 14, projecció de la pel·lícula “El tren” a l’Espai Memòries

En el marc de la programació de la segona temporada de l’Espai Memòries -dedicat enguany a la destrucció del patrimoni en temps de guerra-, aquest dijous, 14 de juny, a les 21:00 h, el Museu Comarcal de Manresa acollirà la projecció de la pel·lícula El tren.

Considerat una de les obres mestres del realitzador John Frankenheimer, el film, estrenat el 1964, està ambientat al París de finals de la Segona Guerra Mundial i pren com a base fets reals. Quan falten pocs dies perquè els aliats alliberin la capital francesa, els nazis carreguen en un tren els quadres més valuosos dels museus de la ciutat per enviar-los a Alemanya. Un grup de partisans, però, farà tot el possible per evitar que el comboi surti amb la preuada mercaderia. Un inspector de trens (interpretat per Burt Lancaster) farà tot el possible per impedir el saqueig artístic. La tasca no és fàcil, ja que sabotejar el comboi comporta el risc de destruir la mercaderia que hi ha a dins.

La sessió ha estat organitzada per l’Associació Memòria i Història de Manresa i el Museu Comarcal, per encàrrec de l’Ajuntament, amb la col·laboració del Cineclub Manresa, en el marc de la segona temporada de l’Espai Memòries.

Buscar a tot memoria.cat