Dies 20 i 21: l’escriptora i professora granadina Pura Sánchez a Sallent i a Manresa

L’escriptora i professora de Granada Pura Sánchez Sánchez farà dues xerrades la setmana vinent al Bages:

 

–       Dimecres, 20 de novembre, a les 19:45, a la Sala Vilà i Valentí de Sallent, parlarà de “La luz de la inocencia. Memoria de una anarquista andaluza en Sallent”.

 

–       Dijous, 21 de novembre, a les 19:00, a l’Espai Òmnium de Manresa, parlarà de “Individuas de dudosa moral. Las que sobrevivieron a Franco”. En aquesta ocasió, l’acompanyarà Conxita Parcerisas, de l’Associació Memòria i Història de Manresa, que parlarà de la repressió franquista que van patir les dones manresanes.

 

Pura Sánchez Sánchez (Benálua, Granada, 1956)  va rebre l’any 2010 el premi “Andalucía” de Memòria Històrica. Des de l’any 2005 ha investigat a fons la repressió de les dones andaluses durant el franquisme. És autora, entre d’altres, de les obres La represión de las mujeres en Andalucía (1936-1949), Individuas de dudosa moral, Historias sin historia i La luz de la inocencia.

 

Les dues xerrades formen part del programa “Supervivents i resistents. Catalunya 1939-1959. El cas de Manresa”, que organitza la Fundació Independència i Progrés, amb el suport de la Fundació Irla i la col·laboració del Memorial Democràtic i l’Associació Memòria i Història de Manresa.

Us recordem que fins el 29 de novembre es poden veure les següents exposicions:

Supervivents i resistents. Cercle Artístic de Manresa. Plaça Gispert. De dilluns a dissabte, de 18 h. a 20:30 h.

Psst… Passa-ho. La lluita per la democràcia a Catalunya (1939-1975). Biblioteca del Casino. De dimarts a dissabte, de les 10 a les 20:30 h. Dilluns, només tarda.

 

Vegeu el programa complet.

Buscar a tot memoria.cat