Col·laborem en el programa “Visites a la Manresa Desconeguda”

L’Associació Memòria i Història de Manresa col·labora en el programa de la festa major de la capital de Bages, dins del programa “Visites a la Manresa Desconeguda”.

El dimarts 27 d’agost, de 17:00 a 20:00 h, l’Associació oferirà una visita lliure al refugi antiaeri del Grup Escolar Renaixença, on es podrà visitar parcialment l’exposició I la mort va caure del cel, organitzada amb motiu del 80è aniversari dels bombardeigs de l’aviació franquista, que es va poder veure del 18 de gener al 3 de març d’enguany. L’exposició ha estat en bona part desmuntada però el refugi encara acull tots els plafons.

El dijous 29 d’agost, durant la mateixa franja horària, s’oferirà una visita guiada que inclourà el refugi antiaeri de l’estació de la RENFE i l’església de la Guia, on Josep Alert i Joaquim Aloy parlaran sobre l’Estació del Nord i els ponts manresans sobre el Cardener com a objectius militars durant la guerra civil. La sessió inclourà també un resum de la història de la capella de la Guia i els successius trasllats que ha sofert com a conseqüència de la construcció de la línia fèrria. Per poder assistir a aquesta sessió guiada, a partir del 23 d’agost cal recollir prèviament el tiquet amb l’hora del torn de visita, a l’Oficina de Turisme.

S’han programat dues visites més a la Manresa Desconeguda: dilluns 26, a l’Escola Agrària de Manresa, sobre la pedra seca a la riera de Rajadell i Serra de Montlleó, i dimecres 28 a les fàbriques de Sant Pau. Trobareu tota la informació al programa de la Festa Major de Manresa.

Buscar a tot memoria.cat