Bertran Teixidor i Ramon Majó també escriuran els seus “records personals” a www.memoria.cat

 

Josep Maria Bertran Teixidor i Ramon Majó Lluch se sumen a l’equip de persones que ens explicaran records i vivències a l’apartat “Records personals” del nostre portal, que vam encetar el juliol passat i que ja compta amb la participació de Xavier Domènech, Josep Fuentes, Juli GrandiaIgnasi Perramon. Avui publiquem el seus primers articles.

Josep Maria Bertran Teixidor (Figueres, 1941). Durant 40 anys va simultaniejar el periodisme a comarques –Figueres, Girona, Manresa– amb la feina de director de RR.HH. A partir de la jubilació, escriptor a full time. Guanyador de més de 30 premis literaris en prosa arreu de Catalunya. Des del 2009 publica diàriament “reflexions netes de pols i de palla” al blog “A la meva manera de veure” (https://tabrilde.blogspot.com).

Ramon Majó Lluch (Manresa 1940). Va treballar gairebé tota la seva vida laboral com a funcionari de Correus i Telègrafs en diferents destinacions. D’ideologia comunista, va militar durant anys al Partit Socialista Unificat de Catalunya. Del 1967 fins al primer Ajuntament Democràtic, del qual fou regidor, el seu treball polític va desenvolupar-se majoritàriament als organismes unitaris antifranquistes. Alpinista per afició i devoció, ha escalat durant 60 anys muntanyes i parets dels cinc continents.

La secció de Bertran Teixidor es titula “Pàgines viscudes”. El seu primer article parla de les eleccions municipals franquistes que es van celebrar l’any 1973.

La secció de Ramon Majó es titula “El meu lloc al món” i avui l’inicia explicant-nos la importància que va tenir per a ell treballar a Telègrafs, “la meva primera escola de vida” i ho fa comptant-nos diverses vivències i recordant tots els companys de feina.

Trobareu els articles dels diferents col·laboradors en aquest apartat: https://www.memoria.cat/records-personals. Cada nou article es dona a conèixer a través del Facebook i el Twitter de la nostra Associació.

L’objectiu d’aquest apartat és divulgar records, vivències, curiositats, anècdotes, capítols de la nostra història escrits per diferents persones, que ens ajudin a conèixer o a enriquir el passat col·lectiu de la nostra ciutat. Són articles que van entre la crònica dels fets i la vivència personal. La tria de temes i l’opinió és estrictament personal de cada autor.

 

Buscar a tot memoria.cat