Avui, acte solemne d’homenatge als deportats manresans als camps nazis

Avui, divendres, 27 de gener, se celebrarà el solemne acte institucional d’homenatge als deportats manresans als camps de concentració nazis, en motiu del Dia de l’Holocaust.

L’acte constarà de dues parts:

–       A les 7 de la tarda, al carrer del Joc de la Pilota núm. 16 es farà un breu acte davant la llamborda (“Stolperstein”) col·locada a l’edifici on vivia Bernat Toran Martínez, el deportat més jove, que morí al camp de Gusen quan només tenia 23 anys. 

–       Tot seguit, a 2/4 de 8 del vespre, es farà l’acte institucional d’homenatge al saló de plens del consistori. L’acte serà presidit per l’honorable Sr. Raül Romeva, conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucioals i Transparència i hi intervindran, a més, Alejanda Ibarra i Ariadna Moyano (estudiants de l’Institut Pius Font i Quer i autores del treball de recerca sobre els deportats manresans) i Jordi Pons, el seu professor tutor i col·laborador de l’Associació Memòria i Història de Manresa. També hi participaran Ferran Brunet, fill de Pere Brunet, deportat i assassinat al camp de Flossenbürg; Enric Garriga, president de l’Amical de Mauthausen i Valentí Junyent, alcalde de Manresa.

Als actes assistiran nombrosos familiars de deportats.

Buscar a tot memoria.cat