Acte a Barcelona en record dels metges morts durant la guerra i l’exili

Aquest dimarts 22 de setembre, a les 20 h, a la sala d’actes del Col·legi de Metges de Barcelona (Passeig de la Bonanova 47) tindrà lloc la presentació del volum 50 de la revista Gimbernat (Actes del XV Congrés d’Història de la Medicina Catalana, Berga 2008. vol. II). Es tracta d’un monogràfic titulat “Medicina, Guerra Civil i dictadura”.

La revista será presentada pels doctors manresans Jacint Corbella, president de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, i Lluís Guerrero, president del XV Congrés d’Història de la Medicina Catalana.

Durant l’acte, Josep M. Solé i Sabaté pronunciarà una conferència sobre el tema “Memòria històrica: el fet repressiu als metges catalans” i els doctors Jacint Corbella i Miquel Bruguera, president del Col·legi de Metges de Barcelona, dedicaran un “Record/homenatge als metges morts i exiliats”. Posteriorment s’inaugurarà una placa en records dels metges perduts en aquells època.

L’acte és obert a tothom. Cal confirmar l’asssistència al 93 567 88 60. A tots els assistents es distribuirà un exemplar de la revista Gimbernat.

Buscar a tot memoria.cat