Memòria i Història de Manresa

Dimecres, acte en record del periodista Josep Maria Planes, en el 80è aniversari del seu assassinat

Dades: 
19/08/2016

Aquest dimecres, 24 d’agost, es compleixen 80 anys de l’assassinat del periodista manresà Josep Maria Planes (1907-1936) per escamots de la FAI. Per aquest motiu, la Comissió de l’Any Planes –de la qual forma part la nostra Associació- ha organitzat un acte de record i homenatge a aquesta insigne personalitat, que tindrà lloc aquest mateix dimecres, a les 20:30 h, a la cruïlla del carrer de la Canal (lloc on va néixer) amb el carrer del Born. L’acte consistirà en uns breus parlaments, lectures d’articles seus i una atuació musical.

Prèviament, entre les 17:00 i les i 20:00 h, i des de la plaça de Sant Domènec, es farà una “Visita a la Manresa Desconeguda”, basada en els espais d’oci nocturn a la ciutat dels anys 20 i 30, a través dels textos de Planes. 

Josep M. Planes és considerat un dels millors periodistes de Catalunya; pioner del periodisme d’investigació, va ser fundador i director de la revista “Imatges”, del setmanari “El Be Negre” i articulista en les publicacions més rellevants de la seva època. És també un referent de catalanitat i republicanisme. Les seves darreres paraules -publicades el 19 de juliol de 1936-, immediatament després del cop d’estat del general Franco- van ser: “Ara més que mai: Visca Catalunya! Visca la República!”.

La Comissió de l’Any Planes es va constituir amb l’objectiu que el periodista sigui nomenat manresà il·lustre.

Ens cal el vostre suport econòmic