Memòria i Història de Manresa

Bona acollida al "Taller de creació d'itineraris de la història de Manresa amb dispositius mòbils i realitat augmentada"

Dades: 
01/04/2017

En el marc de la col.laboració entre FUB/UManresa i l'Associació Memòria i Història de Manresa, el passat dissabte dia 01/04/2017 va tenir lloc el segon taller sobre "Creació d'itineraris de la història de Manresa amb dispositius mòbils i realitat augmentada"  a les instal.lacions de la UManresa.

El taller, que va tenir una bona acollida, es va desenvolupar en dos etapes: primer a l'aula de informàtica de la FUB per veure com crear l'itinerari i, posteriorment, els participants es varen desplaçar al centre de Manresa per fer el seguiment de la proposta d'itinerari que consistia en 6 parades representatives de la vida de la ciutat des dels anys 20 fins l'etapa del franquisme dels anys 50.

Els ponents del taller van ser els membres de l'Associació Memòria i Història de Manresa Ferran Mas i Jordi Pons. En l'elaboració dels itineraris també hi van participar Pep Castilla i Joaquim Aloy.

Taller de creació d'itineraris de la història de Manresa amb dispositius mòbils i realitat augmentada Taller de creació d'itineraris de la història de Manresa amb dispositius mòbils i realitat augmentada

Al final els assistents varen poder seguir l'itinerari des dels seus respectius dispositius mòbils, emprant la plataforma Wikitude i orientats amb la guia complementària que podeu visualitzar aquí.

Taller: Itinerari històric per Manresa

Taller: Itinerari històric per Manresa

Guia Itinerari per a mòbils

Guia Itinerari per a mòbils

Itinerari a la plataforma Wikitude

Itinerari a la plataforma Wikitude

La propera activitat serà el dissabte dia 27 de maig, en que està programada una sessió sobre com  "Conduir un treball de recerca d'història: fonts orals, d'arxiu i digitals"

Ens cal el vostre suport econòmic