5. Activitat final

Institut  de Secundària (Catalunya), avui

Després de treballar durant dies i de parlar de Guernica, dels bombardeigs, d’analitzar-ne els motius i les conseqüències, d’escoltar testimonis… és moment d’ordenar idees i expressar d’alguna manera tot el que heu après.


El vocabulari  utilitzat

Durant el treball heu llegit, escrit o escoltat aquestes paraules. A més d’utilitzar-les correctament, heu de conèixer bé el seu significat.

1. Relacioneu aquestes paraules amb les definicions que els corresponen:

guerra civil     bombardejar     refugis antiaeris     rereguarda     població civil       infraestructures   front       desmoralitzar        resistència ciutadana      testimonis      exili       víctima


Les fonts de la història 

Per realitzar aquest treball heu consultat moltes de les principals fonts que s’utilitzen per fer un treball històric.

1. Indiqueu un exemple de cadascun d’aquests tipus de fonts que hagueu utilitzat o consultat en aquest treball. Feu la cita correctament: nom del document, data, d’on l’hem tret, sempre que sigui possible. En els exemples de font escrita, oral, iconogràfica i material indiqueu també si són primàries o secundàries.


L’exposició oral

Imagineu que esteu amb un grup d’amics o de familiars, que esteu fent turisme i que heu anat a visitar el Museo de Arte Reina Sofia de Madrid. I ara us trobeu davant el Guernica de Picasso.

Què els explicaríeu sobre el quadre o sobre els fets que l’inspiren?

Us proposem que prepareu una petita exposició oral que expressi el que heu treballat i après.

1. Prepareu una petita exposició oral, amb una presentació com a suport, sobre un d’aquests dos temes:

            – Els bombardeigs.

            – El Guernica de Picasso.