Els passats 10 i 11 de novembre va tenir lloc la Jornada Literatura i camps de concentració nazis: Joaquim Amat-Piniella, Primo Levi i Jorge Semprún en perspectiva comparada, organitzada pel Memorial Democràtic, amb la col·laboració de l’Associació Memòria i Història de Manresa.

A Manresa es va celebrar el divendres 11, a la sala d’actes de l’Institut Lluís de Peguera, i va comptar amb l’assistència d’una seixantena de persones.

La Jornada va començar amb una ruta guiada per diversos llocs significatius de la vida de Joaquím Amat-Piniella. Després, ja a l’institut, va començar la Jornada amb la ponència “La literatura concentracionaria española y catalana: las voces de los supervivientes” a càrrec de la Dra. Sara Brenneis. Seguidament, “Parlem de Joaquim Amat-Piniella” a càrrec Josep Alert, coordinador de l’any Amat- Piniella. Després d’una breu pausa, David Serrano Blanquer va fer la ponència “Parlem de K.L. Reich”. Les intervencions van acabar amb una taula rodona “Pedagogia i Literatura concentracionària”, a càrrec de Sara Brenneis, David Serrano i Josep Castilla, actuant com a moderador, Emigdi Subirats.

Com a cloenda de l’acte es va projectar l’audiovisual “Borrallons de neu”.

Un moment de la intervenció de la Dra. Sara Brenneis. (Fotografia: Rosina Ramírez)