El dissabte 11 de juny, i sota el títol Ruta de cançons a l’entorn d’una guerra, la coral inCORdis va oferir un recorregut de cançons que va transcórrer per diferents llocs de Manresa que havien tingut un paper destacat en l’esdevenir col·lectiu durant la República i la Guerra Civil. Als punts escollits per fer la parada, un membre del cor explicava la importància i la significació del lloc i es cantava una cançó.

Més d’un centenar de persones van acompanyar el concert itinerant que va començar a les 11 del matí a la Sala Gòtica  de l’Hospital de Sant Andreu, on es va cantar Cançó de fer camí i va finalitzar cap a la 1 del migdia davant del monument a Joaquim Amat i Piniella, al Casino, on es va cantar Gallo Rojo, Gallo Negro. Al llarg del recorregut el públic va poder gaudir de cançons com Què volen aquesta gent, A les barricades o una emocionant Palabras para Julia cantada a l’interior del refugi antiaeri de la Renaixença. En total 10 parades i 12 cançons en 10 espais de memòria històrica.

A l’Hospital de Sant Andreu de Manresa, lloc d’inici del concert. (Fotografia: Rosa Lóbez).
Al carrer de Sobrerroca de Manresa. (Fotografia: Jaume Esquius).

InCORdis és un col·lectiu que, des del 2013, canta cançons que han estat significatives en llocs i moments diversos per expressar anhels d’una major justícia i lluites per la millora de la societat. Així, ha cantat les lluites per la propietat de la terra o contra l’esclavatge i la discriminació racial; l’exili i les migracions; la consciència de gènere; o la manca d’habitatges dignes. I ho ha fet tant amb himnes ben populars com amb cançons menys conegudes, però sempre plenes de consciència, compromís i lluita.

 

L’Associació Memòria i Història de Manresa va assessorar-ne la proposta i la selecció dels llocs per on va passar la ruta de cançons.

Davant el monument a Joaquim Amat i Piniella, punt final del recorregut. (Fotografia: Rosa Lóbez).