Aquest curs 2019-2020 ha arrencat el seminari de coordinació del projecte Apadrinem el Patrimoni de la Guerra Civil al Bages en el qual participen tres centres educatius de la nostra comarca: l’Institut Pius Font i Quer de Manresa, l’Institut Cardener de Sant Joan de Vilatorrada i l’IE Sant Jordi de Navàs.

(Font: web Servei Educatiu del Bages).

Els docents que hi participen volen impulsar l’apadrinament d’un element del patrimoni de la Guerra Civil per part de la seva escola o institut, amb el doble objectiu de fomentar la motivació de l’alumnat a partir del treball interdisciplinari sobre un element patrimonial; i de contribuir al coneixement i a la protecció d’aquest element per part de la comunitat local on estigui situat.

Aquest projecte és impulsat i coordinat pel Centre de Recursos Pedagògics del Bages, amb l’assessorament de l’ Associació Memòria i Història de Manresa.

Primer dels dos volums que recullen la recerca feta per Anna Gorchs i Roser Reixach a Prats de Lluçanès.

Un dels aspectes de l’activitat del seminari és la formació dels docents que hi participen. Així, a principis de desembre es va convidar l’Anna Gorchs i la Roser Reixach,  autores del llibre “Guerra i repressió a Prats de Lluçanès”, que van explicar els múltiples reptes que els va suposar una recerca local tan aprofundida i vivenciada com la seva. Per a finals de gener, està previst visitar el dipòsit dels enderrocs de les esglésies de Manresa del 1936 de la mà del director del Museu Comarcal de Manresa, Francesc Vilà.

Desitgem molta sort als docents que participen en aquest projecte d’apadrinament!

 

Refugi antiaeri de la plaça Sant Domènec de Manresa. (Font: web memoria.cat/bombardeigs).