3. Els avenços en els drets i les llibertats de les dones

La II República va reconèixer la igualtat entre sexes i un seguit de drets, com el dret al sufragi femení. També es va implantar el matrimoni civil i es va aprovar el divorci. Es va facilitar la incorporació de les dones a l’educació i a la feina remunerada.

  • En quin lloc de la vostra població us trobeu en aquest moment, de manera real o virtual? Indiqueu el nom del carrer o plaça i de l’edifici, si escau.
  • Quin fet històric rellevant va passar en aquest lloc?

   Cançó de fer camí

Cançó de fer camí va ser escrita per Borja Penalba i Mireia Vives, membres del grup musical Ovidi4. El text es basa en un dels poemes més reconeguts de la poeta Maria Mercè Marçal (1952-1998). Representa un cant a la germanor entre dones, i ha esdevingut un himne de la lluita feminista.

Cançó de fer camí (pdf)

  • Aquesta composició està en tonalitat de Fa. Però, quin fragment és en major i quin en menor? Quines sensacions i emocions s’expressen millor, habitualment, en un mode i en l’altre? Succeeix així en aquesta cançó?
  • Expliqueu de quines maneres el canvi de to es vincula amb les melodies i el contingut del text: com són les melodies del fragment en major? I què hi diu el text? Diu coses semblants en el fragment en menor? I les melodies són semblants?