Divendres 26: nova lectura teatralitzada de textos del “Dietari de la Biblioteca Popular de Manresa (1928-1939)”

Aquest divendres, 26 d’octubre, a les 18 h., tindrà lloc a la Biblioteca de l’Institut Lluís de Peguera, de Manresa (Plaça d’Espanya, 2) una nova funció de la lectura teatralitzada de textos del “Dietari de la Biblioteca Popular de Manresa” escrit entre els anys 1928 i 1939.

 

Aquesta segona representació manresana té un interès especial: tindrà lloc a la mateixa sala on estava ubicada la Biblioteca on les bibliotecàries escrivien el seu dietari i n’explicaven el dia a dia. La Biblioteca va romandre a l’Institut fins l’any 1999. Aleshores es va traslladar al Casino, l’actual emplaçament.

 

La lectura teatralitzada dels fragments més significatius del dietari anirà a càrrec de les actrius Maria SaenzTxell VallÀngels TorrensOlga BellorbíCristina Cruz i Meritxell Costa, dirigides per Fina Tapias, del Grup de Teatre Els Carlins.

 

El web El dietari de la Biblioteca Popular de Manresa (1928-1939) conté la transcripció dels dietaris de les bibliotecàries des dels inicis de la Biblioteca Popular (1928) fins a finals del 1939. La transcripció va acompanyada amb més de 500 documents i més de 300 notes de peu de pàgina, que ajuden a contextualitzar-ne el contingut.

 

Homenatge als deportats manresans

 

La representació és un dels actes de la Trobada de municipis de la Xarxa Mai Més que impulsa l’Amical de Mauthausen, que divendres reunirà representants tècnics i polítics de diferents ciutats i que també inclou un acte d’homenatge als deportats manresans als camps nazis, a les 14h a la Plaça Sant Domènec, davant la placa dedicada als deportats.

Buscar a tot memoria.cat