Memòria i Història de Manresa

Us oferim uns escrits de Lluís Companys i Micó (el Lluïset), fill del President

Dades: 
29/09/2015

memoria.cat us ofereix documents de gran interès sobre el fill del president Lluís Companys, Lluís Companys i Micó, a qui la família anomenava “Lluïset”. Era el fill malalt del President. La seva desaparició durant un bombardeig alemany a França fou una de les raons principals perquè Companys restés al país veí –mentre esperava trobar-lo- i no marxés cap a Amèrica, fet que l’hauria salvat de la detenció per part dels nazis i de l’afusellament ordenat pel general Franco.

Entre altres documents, hi podeu veure quatre escrits que Lluís Companys fill va enviar al seu pare: dues postals des d’una clínica de Bèlgica i dues cartes breus des de la clínica de París on s'estigué posteriorment. També presentem unes cartes de Carme Ballester, la segona esposa de Lluís Companys, adreçades a la clínica francesa. Carme Ballester tindria cura del Lluïset fins a la mort d’aquest, el 1956.

Podeu consultar la documentació en aquest enllaç: www.memoria.cat/lluis-companys-mico

Amb motiu del 75è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys, el 15 d’octubre, aquestes setmanes us hem anat mostrant diversos documents inèdits o molt poc coneguts relacionats amb la seva persona, procedents d’arxius diferents.

La documentació que publiquem avui i la de Camil Companys i la del dossier policial francès que vam publicar fa uns dies van ser localitzats als Archives Nationales francesos per l’historiador Jordi Pons Pujol, col·laborador de memoria.cat.

Ens cal el vostre suport econòmic