Memòria i Història de Manresa
Qui som

Perfil

Jordi Basiana i Obradors (Manresa, 1957) és llicenciat en Història Contemporània i treballa com a professor de secundària a l'IES Guillem Catà de Manresa. Després d'anys dedicat a la gestió educativa en diversos àmbits, ha elaborat material didàctic i darrerament ha col·laborat en la confecció de treballs d’història centrats en l’època de la IIª República, la Guerra Civil i el franquisme a Manresa.

 

Projectes realitzats

 

- co-autor d’un exemple de segon nivell de concreció i una unitat didàctica de la matèria d’Història del Món Contemporani (1994/95).

 

- co-autor del projecte de sis crèdits de material curricular d’Història de la Cultura. Dels orígens al segle XVIII, impresos i distribuïts per la Direcció General d’Ordenació Educativa durant el curs 1992/93.

 

-co-autor del Material de Suport i d’una Selecció d’articles utilitzats a l’Àrea de Ciències Socials en els cursos de Formació Bàsica per a la Reforma a l’Ensenyament secundari. (Barcelona, abril del 1993)

 

- co-autor del llibre de text i de la guia didàctica Catalunya contemporània. De la Generalitat republicana als Jocs del 92 (Castellnou edicions, Barcelona 1995).

 

- co-autor del col·leccionable “Els nostres papers a Salamanca” (Regió7, 2005-06)

 

- co-autor de Papers Catalans Espoliats (Zenobita Edicions, 2007) 

 

- co-autor del web  “La República a Manresa en un clic (1931-1936)” .

 

Aquí trobareu més informació sobre aquests i d’altres treballs i podeu accedir a cadascun dels webs esmentats.