Web de

Joaquim Amat-Piniella

Escriptor i intel·lectual manresà (1913-1974)

"foren els ulls terriblement cansats de l'Amat-Piniella allò que més coses
em van saber dir del que havia significat l'infern nazi". (Montserrat Roig)

Òmnium i Columna aposten per un premi de novel·la Amat-Piniella menys especialitzat

Dades: 
29/05/2003
 
("Regió7", 29-5-2003) 

Redacció

De ser obres que “reflecteixin la societat contemporània i els seus grans moviments socials” a ser obres que incloguin una “preocupació social”. Aquesta és la principal –i única- novetat que incorporaran les bases del quart premi Joaquim Amat-Piniella de novel·la, convocat per l’editorial Columna, la delegació al Bages d’Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Manresa.

Si bé la idea inicial, apuntada pel jurat de l’Amat-Piniella, era reconvertir-lo en un premi d’assaig, finalment, tal com va explicar ahir Jordi Estrada, president de la delegació al Bages d’Òmnium Cultural, “tant el jurat com l’editorial van decidir tornar-lo a convocar modificant-ne el primer punt”. Amb aquesta modificació es vol aconseguir ampliar la temàtica del premi “en el fons i la forma”, de manera que els autors que hi vulguin participar no es trobin tan encotillats com en les anteriors edicions. Quant a la resta, el premi manté les mateixes bases de participació, amb una dotació de 6.000 euros i la publicació de la novel·la guanyadora. El termini de presentació finalitza el 31 d’octubre i el lliurament es farà el 21 de febrer del 2004.

El premi Joaquim Amat-Piniella va ser convocat per substituir els Jocs Florals, convocats de manera quinquennal per l’Associació Misteriosa Llum i, alhora, per recordar l’autor manresà que li dóna nom, autor d’obres cabdals de novel·la social com K.L.Reich i El Casino dels senyors, entre altres. La primera edició, que va rebre nou treballs, la va guanyar Rafael Vallbona amb l’obra La comuna de Puigcerdà. Manuel Valls i Norberto Delisio van guanyar la segona edició, amb l’obra Caminar sobre gel.